Hitzaldia, edaria egitea eta dastatzea

Felix Muguruza Urduñako mendietako elurtegiez arituko zaigu; izan ere, horietako izotzarekin limoi-edaria egiten zen, eta gaur egun, hirian ezer gutxi gogoratzen da jarduera hartaz. Elurra elurtegien bitartez ustiatzeko sistemak ezagutuko ditugu, eta elurtegi-motak ere. Orain dela mende pasatxo arte, limoi-edaria zen festetako edari preziatuena, eta herritarrak urte osoan zehar zeuden hori noiz iritsiko zain. Txakolin, ur, limoi eta azukrearen nahastea zen, eta izotz-edari bilakatzeko, neguan mendietan bildutako elurra erabiltzen zen.

Edaria egiteko erakustaldian, Félixek limoi-edaria egingo du, eta amaitzean, bertatutakoek edango dute.

 

Urduñako antzinako limoi-edaria (Garrafa)

Eguna

Urr 21
Amaituta
11:00 am - 2:00 pm

Lokalizazioa

Orduña Hiria museoa
Andra Mari Plaza
Website
http://ordunahiria.org

Antolatzailea

Urduñako udala / Turismo Bulegoa
Telefonoa
945384384
Email
[email protected]
Website
https://www.ordunaturismo.com

Ekintzaren hizkuntza

Euskara,
Gaztelera
  • Erreserbak Ondarearen webgunean: No