Baserri askotan txakolina ekoizten zen, eta baserri askok, mahats-parrak eta dolarea zituzten, ardoa egiteko eta upategian gordetzeko, saltzeko zain. Garai hartan, “txakolindegi” bihurtu zen baserria, mahai luzeekin eta sukaldea beti prest, jateko prestatzeko azken uztako
txakolinaren pitxerrekin batera.
Honetaz guztiaz eta “txakolindegi” horiek izan zuten garrantziaz, hitz egingo digu Juanjo Hidalgo historialari eta arkeologoak.

UdalerriakBAKIO
Ekintza mota

Txakolindegiak: ekoizpen eta aisialdirako baserriak

Eguna

2025 Urriak 04
12:00 pm

TOPAGUNEA

Txakolin Museoa-Txakolingunea

INFORMAZIO ETA ERRESERBAK

94.602.85.13 txakolingunea@bizkaia.eus

ANTOLATZAILEA

Txakolin Museoa-Txakolingunea

Ondarea Bizkaia

Ondarearen Europako Jardunaldiak

BizkaiKOA
María Díaz de Haro, 11-1ª
48013 Bilbao

944066340

ondareabizkaia@gmail.com

Jarraitu gure sare sozialak:

Online Buletina

Irakurri gure pribatasun politika informazio gehiago lortzeko. | Más información sobre nuestra política de privacidad

DBEO onartzen dut / Acepto el RGPD