Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…

Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.

Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.

SARRERA AGORTUAK

UdalerriakIZURTZA

Erdi aroan jaten

Eguna

29 Urr 2023
Amaiera
10:30 am

Ekintzaren hizkuntza

Gaztelera

HURRENGO ERREPIKAPENAK

Hurrengo errepikapenak

Ondarea Bizkaia

Ondarearen Europako Jardunaldiak

BizkaiKOA
María Díaz de Haro, 11-1ª
48013 Bilbao

944066340

ondareabizkaia@gmail.com

Jarraitu gure sare sozialak:

Online Buletina

Irakurri gure pribatasun politika informazio gehiago lortzeko. | Más información sobre nuestra política de privacidad

DBEO onartzen dut / Acepto el RGPD