Erdi aroan jaten

Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…

Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.

Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.

SARRERA AGORTUAK

  • Ekitaldiaren irisgarritasuna: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
  • Erreserbak Ondarearen webgunean: No
Tags:

Date

2023 Urriak 29
Amaituta

Time

10:30 am

Ekintzaren hizkuntza

Gaztelera

Lokalizazioa

Fosroc Euco eta Talleres Izurtza lantegien arteko parkinean
BI-623, 12, 48213 Izurtza, Vizcaya

Antolatzaile

Izurtzako Udala eta Gerediaga Elkartea
Email
ejardunaldiak@gmail.com
QR Code
  • Ekitaldiaren irisgarritasuna: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
  • Erreserbak Ondarearen webgunean: No