Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…

Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.

Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.

SARRERA AGORTUAK

Tags: IZURTZA

Erdi aroan jaten

Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat

Eguna

2023 Urr 29
Amaituta
10:30 am - 12:00 pm

Lokalizazioa

Fosroc Euco eta Talleres Izurtza lantegien arteko parkinean
BI-623, 12, 48213 Izurtza, Vizcaya

Antolatzailea

Izurtzako Udala eta Gerediaga Elkartea
Email
[email protected]

Ekintzaren hizkuntza

Gaztelera
  • Ekitaldiaren irisgarritasuna: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
  • Erreserba Ondarean web orria: No

Hurrengo errepikapenak