Antolatzailea

Izurtzako Udala eta Gerediaga Elkartea
Email
[email protected]

Lokalizazioa

Fosroc Euco eta Talleres Izurtza lantegien arteko parkinean
BI-623, 12, 48213 Izurtza, Vizcaya
QR Code
  • GJH: Goserik ez, Osasuna eta ongizatea, Hiri eta komunitate jasangarriak, Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
  • Accesibilidad del evento: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
  • Erreserba Ondarean: No

Eguna

2023 Urr 29
Amaituta

Ordua

10:30 am - 12:00 pm

Ezkintzaren hizkintzak

Gaztelera

Erdi aroan jaten

Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…

Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.

Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.

SARRERA AGORTUAK

  • GJH: Goserik ez, Osasuna eta ongizatea, Hiri eta komunitate jasangarriak, Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
  • Accesibilidad del evento: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
  • Erreserba Ondarean: No
Tags: