Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…

Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.

Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.

SARRERA AGORTUAK

Tags: IZURTZA

Erdi aroan jaten

Eguna

Urriak 29
Amaituta
10:30 am

Ekintzaren hizkuntza

Gaztelera

HURRENGO ERREPIKAPENAK

Hurrengo errepikapenak