

Erdi aroan jaten
Etxaburuko dorrea agertoki gisa —eta jantoki gisa— erabiliko da ondare (im)material den horretara, gastronomiara, hurbiltzeko. Zer jaten eta edaten zen eskualdean Erdi Aroan? Ohiko jakietatik preziatuenetarainoko ibilbidea egingo dugu. Eta jateko “moduengatik”: zenbat aldiz jaten zen egunean? Ba al zegoen mantelik eta ezpainzapirik garai hartan?…
Eta gaia argi edukitzeko, plater eta produktu horietako batzuk dastatuko ditugu. Batzuk oso tradizionalak dira, hala nola Izurtzako gazta eta ogia, edo inguruko txakolina. Sofistikatuagoak diren beste batzuk, espezia askorekin onduak.
Urriak 29, bi talde: 10:30ean eta 12:30ean.
SARRERA AGORTUAK
- GJH: Goserik ez, Osasuna eta ongizatea, Hiri eta komunitate jasangarriak, Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
- Accesibilidad del evento: Aniztasun funtzional sentsoriala (ikusmena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional sentsoriala (entzumena) duten pertsonentzat, Aniztasun funtzional fisikoa duten pertsonentzat
- Erreserba Ondarean: No